Fanny Lissens

Functie : Klinisch Psycholoog, Loopbaancoach, Relaxatietherapeut

E-mail : fanny@groepspraktijk-facet.be

Telefoonnummer : 0485/41.80.59

 

Mijn naam is Fanny Lissens.

In 2001 studeerde ik af aan de K.U.Leuven als klinisch psycholoog. De voorbije 15 jaar begeleidde ik kinderen, jongeren en gezinnen die zich in een moeilijke leefsituatie bevonden.

Doorheen mijn carrière stelde ik vast hoe mensen steeds vaker botsen tegen de snelheid van het leven en kampen met het gevoel niet meer te kunnen beantwoorden aan alle verwachtingen die ze op zich voelen af komen. Het woord stress is in onze maatschappij niet meer weg te denken. Ook jongeren en zelfs kinderen krijgen steeds vaker te kampen met faalangst, rusteloosheid, keuzestress... 

Het fenomeen stress fascineerde me meer en meer en ik besloot mij hierin te verdiepen. Aanvullend op mijn vorming als psychologe en mijn ervaring als hulpverlener volgde ik een opleiding relaxatietherapie (K.U.L.).

Bij Facet werk ik als psychologe en relaxatietherapeute. Vanuit de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, geloof ik immers sterk in de kracht van de combinatie van beide behandelmethoden.

In mijn begeleiding help ik je om weer in contact te komen met jezelf. Op die manier krijg je meer inzicht in je handelen, denken, voelen. Je krijgt meer zicht op die waarden die voor jou belangrijk zijn, op jouw doelen in het leven. Je krijgt meer zicht op eventuele blokkades, hindernissen, valkuilen die je verhinderen om je doelen te bereiken. Je leert efficiënter om te gaan met stress en weer vat te krijgen op je leven. Het proces dat we volgen, is volledig afgestemd op jouw behoeften en op jouw tempo. Soms zijn enkele sessies voldoende, soms is een langer traject nodig.

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor allerhande stress gerelateerde klachten. Deze klachten kunnen de vorm aannemen van (lichamelijke) spanningsklachten, angst, onrust, slaapproblemen, faalangst, laag zelfvertrouwen, het gevoel geen controle meer te hebben over de dingen, moeilijke beslissingen kunnen maken... Maar evenzeer in de vorm van zingevingsvragen, opvoedingsvragen, relationele moeilijkheden, werk gerelateerde moeilijkheden (burn-out). Wanneer je hulp zoekt rond werk gerelateerde problemen, kan jij bij mij terecht met loopbaancheques. 

 

Erkenningsnummer psychologencommissie: 772115688

← Keer terug naar overzicht