Onze werkwijze

Tijdens een eerste contact probeert de therapeut een zicht te krijgen op de klacht waarmee u zich aanmeldt. We hanteren hierin een holistische visie waarbij we breder kijken dan enkel het symptoom. Samen met u zoeken we naar de best mogelijke benadering van uw probleem en informeren we u over de therapeutische mogelijkheden binnen onze praktijk.

Waar nodig nemen we graag contact op met medebehandelaars (huisarts, specialist, logopedist, homeopaat, …) om tot een zo stevig mogelijk netwerk te komen. Niet enkel intern maar ook extern streven we naar een open communicatie in uw belang. Uiteraard delen wij geen inhoudelijke informatie met hulpverleners binnen of buiten de praktijk zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Een persoonlijke aanpak, optimale privacy en wederzijds engagement beschouwen wij als fundamenteel voor een goede therapie.

Wij werken altijd op afspraak. U kan een afspraak maken per mail, telefonisch of via het aanmeldformulier

Het correct nakomen van gemaakte afspraken komt de behandelingen ten goede. Wij gaan zorgvuldig om met onze afspraken en verwachten van u hetzelfde. Een afspraak annuleren of verplaatsen is geen enkel probleem, op voorwaarde dat het tijdig gebeurt. Gelieve dus minstens 48u op voorhand te verwittigen indien u een afspraak niet kan nakomen. Bij annulaties minder dan 48u op voorhand brengen wij de helft van de sessie in rekening. Een sessie die geannuleerd wordt binnen de 24u, wordt volledig in rekening gebracht. Wij doen dagelijks ons uiterste best om u zo goed mogelijk te begeleiden. Uiteraard hebben wij begrip voor iedere indviduele situatie maar wij hopen ook dat u begrijpt dat deze regeling nodig is om onze job haalbaar te maken.